Endocam Kft

POCTech CT-100

folyamatos vércukorszintellenörző rendszer

A POCTech CT-100 ellenőrző rendszer lehetővé teszi a cukorbetegek  vércukorszint  ingadozásának   7 napon keresztüli folyamatos nyomon követését   és ezáltal az antidiabetikus kezelés szükség szerinti rövid vagy hosszú távú módosítását, személyre szabottan.  A készülék valós-idejű mérései segítik, hogy  a túlzottan magas vagy túl alacsony vércukorszinteket perceken belül észleljük , ami  lehetővé teszi az  azonnali,  szükség szerinti terápiás beavatkozást, valamint azt is, hogy a kezelést  hosszú távú módosítsuk annak érdekében, hogy    extrém  magas -, vagy alacsony vércukorszintek  minél ritkábban  forduljanak elő,  napszakos ingadozásuk (variabilitásuk) pedig tartósan  csökkenjen.

A POCTech készülék a legkorszerűbb folyamatos vércukorszint ellenőrző rendszer, mely ötpercenkénti mérések révén több százszor annyi információt ad a vércukorszintről, mint a hagyományos napi többszöri ujjbegyszúrás. A műszer segítségével a vércukorszint ingadozásból adódó vészhelyzetek elkerülhetők, hiszen amint rendellenesen magas vagy alacsony értéket mér, azonnal éles hangjelzéssel figyelmezteti a beteget és családját.

A folyamatos vércukorszint ellenőrző rendszer egy érzékelő eszközből, egy rádióadóból és egy kis méretű vevőkészülékből áll, amely folyamatosan, ötpercenként méri a beteg vércukorszintjét. A rendszer által gyűjtött adatok az otthoni, vagy az orvosi rendelő számítógépén kielemezhetők. A folyamatos méréssel és elemzéssel eddig soha nem látott pontossággal beállítható a készüléket használó cukorbeteg vércukorszintje.

POCTech CT-100 rendszer

Avagy miből áll a monitorízing rendszer?

POCTech vevőegység

A POCTech vevőegysége egy kisebb mobiltelefon méretű műszer, amely az érzékelő egység méréseinek adatait fogadja és tárolja. A készülék beépített kijelzőjén  megjeleníthetők az előzőleg fogadott és tárolt adatok, valamint  az aktuális vércukorszint-változás iránya és sebessége. Túlzottan magas vagy alacsony érték elérésekor a vevőegység rezgéssel és hangjelzéssel figyelmezteti a rendszer viselőjét. Az érzékelő és vevő közötti kommunikáció vezeték nélkül, rádióhullámok révén történik, melyek távolsága maximálisan 6 méter lehet, így a vevőegység viselhető zsebben, táskában vagy a mellékelt tokkal akár övre felfűzve is.

Az egység áramellátását beépített, tölthető akkumulátor biztosítja, egy feltöltés – a jeladótól való távolság és esetleges riasztások függvényében – 2-6 napra elegendő. A  feltöltés a mobiltelefonoknál is használt szabványú Micro USB kábelen keresztül történik. A feltöltés időtartama 3-5 óra az áramforrástól függően (fali töltő, számítógép vagy hordozható powerbank) .

POCTech CT-100 Jeladó

A jeladó vezeték nélkül továbbítja  az érzékelőn mért adatokat a vevőegységnek. A jeladó vízálló, többször felhasználható és akár  6 méteres távolságon belül képes az adatkommunikációra. Vízrétegen keresztül (fürdés, szaunázás vagy úszás közben) a rádiófrekvenciás jeltovábbítás nem működik vagy csak sokkal kisebb hatótávolsággal, mint normál használat esetén.  Ha a vezeték nélküli kapcsolat ideiglenesen megszakad, az adatkommunikáció szünetel. Amint az adó és vevő kommunikációs távolságon belülre kerül, az adatátvitel automatikusan folytatódik. A kimaradt időtartam nem kerül rögzítésre.

A jeladó is elektromos eszköz, beépített erőforrása átlagosan 5-7 hónap működést biztosít. A jeladó speciális tokozása miatt nem tölthető, az erőforrás lemerülése esetén viszont cserélhető. Alacsony töltöttség esetén jelet küld a Dexcom vevőegységnek, hogy az időben tájékoztassa viselőjét az erőforrás várható lemerüléséről.

POCTech CT-100 Érzékelő, szenzor

Ez az egység a 2-3 centiméter hosszú, 30-40 fokos szögben a bőr alá beszúrt platinatűből, a tapaszból és a jeladó tartókeretéből áll. Közvetlenül a szervezettel való érintkezése és a tapasz elhasználódása miatt az  érzékelő hétnaponta cserélendő. A rugalmas tű, valamint  az érzékelőn lévő és eltávolítható felrakó eszköz fájdalommentes felhelyezést és kényelmes viseletet biztosít. Az érzékelő is teljesen vízálló, viselése közben megengedett a fürdés vagy akár az úszás 2,44 méter mélységig. Az érzékelőt tiszta, alkohollal fertőtlenített bőrfelületre kell felhelyezni, hogy a mérés pontos legyen és a ragasztó biztosan tartson.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Köszönjük érdeklődését! Amennyiben megjegyzése, kérdése van vagy ajánlatot szeretne kérni, írjon nekünk bátran és kollégáink rövidesen felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánaltkérés orvosi műszerekre
Az adatkezelési tájékoztatót elolvashatja ide kattintva: Adatkezelési tájékoztató