Endocam Kft

MiroView értékelő szoftver

A MiroView értékelő programcsalád egy felhasználóbarát, a kapszula endoszkópos vizsgálat értékelését megkönnyítő programcsomag, mely hálózati rendszereket és DICOM képarchiválást is támogat. A MiroView programcsomagot úgy terveztük meg, hogy a kapszula endoszkópos vizsgálatot érékelő orvos munkáját számos időtakarékos és a kiértékelést gyorsító lehetőséggel bővítettük, mint például a “quick view” és az “express” értékelő üzemmód. A rögzített képsorozat filmszerű vetítése során a képek vetítési sebessége igen széles tartományban tetszőlegesen változtatható, mindkét irányban.

Ezeken az interface-eken kívül a program rendelkezik egy a GI vérzés a detektálását elősegítő modullal, mely nagy pontossággal előre jelzi a vérzést tartalmazó képek helyét a regisztrátumban. A továbbfejlesztett lokalizációs program pedig nagy pontossággal jelzi a kapszula aktuális képhez tartozó helyzetét és a hasban leírt pontos útvonalát is. A program mind laptop mind pedig desktop verzióban is elérhető. A rendszerhez tartozó real-time észlelő modul segítségével az vevőegységet laptopra illetve a okostelefonra csatlakoztatva jó minőségben megtekinthetjük a kapszula endoszkóp által aktuálisan sugárzott képsorozatot, mely által nyomon követhetjük a kapszula útját a bélrendszerben. A megjelenített élőkép alapján betegre szabottan módosíthatjuk a vizsgálati protokollt.

A szoftver előnyei

MiroView Szoftver

Megtekintés valós időben

A MiroCam kapszula endoszkópos rendszer rendelkezik azzal a speciális lehetőséggel, hogy a vizsgálat alatt az adatrögzítőhöz csatlakoztatott számítógépen vagy okostelefonon a MiroView segítségével a kapszula által aktuálisan elkészített képi dokumentáció folyamatában megtekinthető. Az online képi megjelenítés lehetősége alapvető fontosságú a sikeres és a teljes vékonybél területét leképező kapszula endoszkópos vizsgálatok során, mivel a betegvizsgálati protokoll a kapszula bélrendszerben történő előrehaladási ütemének megfelelően módosítható. Ráadásul ez idő kímélő is, mivel lehetőséget biztosít a vékonybél kapszula vizsgálat befejezésére, amennyiben a kapszula a vizsgálati idő lejárta előtt már a szennyezett vastagbélben tartózkodik.

Időkímélő

A program képvetítési sebessége széles határok között változtatható, előre és visszafelé történő mozgatási irányokban is. A rendszer előnye, hogy az egér görgetésével is tekerhető a kapszula endoszkópos film, ezáltal a kórosnak ítélt kép gyorsan kiválasztható.

Ezen kívül a program felajánlja az un. quick view lehetőséget, mely egy gyors előzetes áttekintést nyújt a vizsgálat teljes terjedelmében készített felvételekről, 5-15 perces időintervallumokban.

Diagnosztikus hatékonyság

A MiroView programban az elkészített digitális felvételek képélesség, fényesség, és színtartalom a vizsgálat befejezése után utólagosan a vizsgáló preferenciájának megfelelően beállíthatóak. A MiroView programhoz egy hatékony, folyamatosan tesztelt tápcsatornai vérzés detektáló algoritmus is tartozik, mely automatikusan kiválasztja és kijelzi a képi regisztrátum azon szakaszait, melyekben vérzés vagy vérzésre gyanús képi jellemzők mutatkoznak.

Könnyen áttekinthető

A MiroView értékelő programmal az adott, kapszula által rögzített felvétel két- illetve négyszeresére is nagyítható, ráadásul egyszerre 1, 2, 4, és 16 egymás utáni felvétel is megtekinthető.

Lokalizálás

A MiroView program fel van szerelve egy olyan funkcióval, mely a kapszula az aktuális képi információjához tartozó pozícióját a has illetve a tápcsatorna adott szegmentumával azonosítja és ezáltal a kapszula által igazolt aktuális kórképhez lokalizációt társít. Ilyen módon a vékonybél vérzés helye pontosan azonosítható, mely megkönnyíti az esetleges endoszkópos vagy műtéti kezelést.

Adatmentés

A MiroView programmal a vizsgálatok adatai biztonságosan tárolhatók, DVD-re menthetők, valamint lehetőség van mind a kiválasztott képekből, mind pedig az összes képből AVI-ban video file rögzítésére, mely azután bármilyen számítógépben tetszőlegesen lejátszható.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Köszönjük érdeklődését! Amennyiben megjegyzése, kérdése van vagy ajánlatot szeretne kérni, írjon nekünk bátran és kollégáink rövidesen felveszik Önnel a kapcsolatot.

Ajánaltkérés orvosi műszerekre
Az adatkezelési tájékoztatót elolvashatja ide kattintva: Adatkezelési tájékoztató